VERBETER JOUW RIJPRESTATIES

ONTDEK DE KRACHT VAN RUITERFITNESS VOOR OPTIMALE HARMONIE IN DE ZADEL .

houdingruiter

Een online training waarin je  leert:

   • Anatomie en fysiologie van de ruiter: Begrijp de structuur en werking van je eigen lichaam om effectiever in het zadel te zitten.

   • Kracht, conditie, flexibiliteit en coördinatie voor ruiters: Ontdek oefeningen en technieken om je fysieke capaciteit als ruiter te versterken.

   • Optimaliseer jouw rijprestaties: Leer hoe je je eigen lichaam en houding kunt gebruiken om beter te communiceren met je paard en je rijprestaties te verbeteren.

   • Samenstellen van een ruiterfitness schema: Krijg inzicht in hoe je een gebalanceerd en effectief fitnessschema specifiek voor ruiters creëert.

CONDITIE, Coordinatie, flexibiliteit EN ONBALANS ZIJN UITDAGINGEN VOOR ELKE RUITER

Veel ruiters realiseren zich niet het belang van hun eigen fysieke conditie en hoe deze de prestaties in de zadel beïnvloedt. In deze cursus bieden wij ruiters diepgaande kennis over ruiterfitness en delen wij praktische oefeningen om de rijvaardigheid te verbeteren, een betere balans te vinden en de kans op blessures te verminderen.

- Veroniek


~OOK GESCHIKT VOOR INSTRUCTEURS!                             KNHS GEACCREDITEERD; 35 LICENTIEPUNTEN ~

Past in iedere agenda


Paardenmensen zijn altijd druk; gelukkig kan je deze online training zelf indelen en kost het niet veel tijd

BetaalbaarDeze cursus is een stuk goedkoper dan een sportschoolsponsor worden waarbij je geen begeleiding krijgt.

Gegeven door een expert


Wordt gegeven door personal trainster, fanatiek amazone en instructrice Veroniek Pieper

Geen hogere wiskunde


Deze cursus is lekker praktisch

~Presteer optimaal en Werk aan jezelf~

Dit ga je leren

Hoofdstuk 1

Anatomie & Biomechanica

In het hoofdstuk "Anatomie & Biomechanica" duiken we diep in de structuur en werking van het lichaam van de ruiter, en hoe dit invloed heeft op de rijprestaties. We verkennen de principes van beweging en kracht, en hoe een goed begrip hiervan kan leiden tot een harmonieuzere samenwerking tussen ruiter en paard.

Hoofdstuk 2

Krachttraining en Corestabiliteit

In het hoofdstuk "Krachttraining en Corestabiliteit" richten we ons op het versterken van de spiergroepen die essentieel zijn voor ruiters, met een bijzondere nadruk op het behouden van een stabiele core. Door middel van praktische oefeningen leren ruiters hoe ze hun kracht en stabiliteit kunnen verbeteren, wat essentieel is voor een effectieve en evenwichtige rijervaring.

Hoofdstuk 3

Cardio

In het hoofdstuk "Cardio" wordt het belang van cardiovasculaire fitheid voor ruiters benadrukt, waarbij we de relatie tussen uithoudingsvermogen en rijprestaties verkennen. Aan de hand van praktische trainingsschema's en oefeningen leren ruiters hoe ze hun hart- en longconditie kunnen optimaliseren voor een langere en meer energieke tijd in het zadel.

Hoofdstuk 4

Flexibiliteit & Balans
In het hoofdstuk "Flexibiliteit en Balans" wordt de nadruk gelegd op het belang van soepelheid en evenwicht voor ruiters. We bespreken hoe een grotere flexibiliteit bijdraagt aan een vloeiendere communicatie met het paard en hoe een verbeterde balans zorgt voor een stabielere en harmonieuze rijervaring. Via gerichte oefeningen worden ruiters begeleid in het vergroten van hun lenigheid en het verfijnen van hun evenwichtsgevoel.

Hoofdstuk 5

Kiezen van de Juiste Oefeningen en Maken van een Trainingsschema voor Jezelf

In het afsluitende hoofdstuk "Kiezen van de juiste oefeningen en maken van een trainingsschema voor jezelf" leren ruiters hoe ze de opgedane kennis uit de voorgaande hoofdstukken kunnen combineren en toepassen. We bieden richtlijnen voor het selecteren van de meest effectieve oefeningen op basis van individuele doelen en behoeften. Bovendien begeleiden we ruiters stapsgewijs bij het opstellen van een persoonlijk en evenwichtig trainingsschema, zodat ze consistent progressie kunnen boeken in hun ruiterfitness.

NA DEZE ONLINE TRAINING:

Verbeter je dE prestaties van jou en jouw paard doordat je zelf beter in shape bent en hierdoor beter in kan werken op jouw paard.

extra bonus: Online community met gelijkgestemden

Krijg toegang tot de community met gelijkgestemde ruiters waar je elkaar kan motiveren, inspireren & ervaringen kan delen.

49,95 of 12 x 4,95

Online training Ruiterfitness

Voor optimale prestaties

Ja! Ik wil aan mijzelf werken en Beter kunnen inwerken op mijn paard.