Doelen stellen als ruiter

Goede doelen stellen is een belangrijk onderdeel van het succes van ruiters. Het helpt hen om hun prestaties te verbeteren, geeft richting en motivatie en zorgt ervoor dat ze zich kunnen concentreren op wat belangrijk is. Het stellen van realistische en uitdagende doelen kan ruiters helpen om de meest uit hun prestaties te halen en het vertrouwen te vergroten.


Er zijn een aantal stappen die ruiters kunnen volgen om effectieve doelen te stellen:

1.Bepaal wat belangrijk is: Stel doelen die in lijn zijn met je waarden en ambities als ruiter.

2.Maak doelen SMART: Maak gebruik van de SMART-methode (specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdsgebonden) om doelen te stellen die specifiek, meetbaar, haalbaar, relevant en tijdsgebonden zijn.

3.Schrijf doelen op: Schrijf doelen op en blik hier regelmatig op terug, zodat je er constant aan herinnerd wordt.

4.Maak stappenplan: Maak een stappenplan om te helpen bij het bereiken van je doelen.

5. Blijf volhouden: Blijf volhouden en aanpassen waar nodig, zodat je op de juiste manier beweegt in de richting van je doelen.

Het is belangrijk om te onthouden dat doelen stellen een dynamisch proces is en dat doelen kunnen veranderen op basis van veranderende omstandigheden en prestaties. Het is ook belangrijk om realistisch te blijven en te onthouden dat mislukkingen onderdeel zijn van het leerproces.


In samenvatting is het stellen van doelen een belangrijk onderdeel van het succes van ruiters, omdat het hen helpt om de meest uit hun prestaties te halen, geeft richting en motivatie en versterkt vertrouwen. Door doelen SMART te stellen, op te schrijven, een stappenplan te maken en vol te houden, kun je de doelen bereiken die je voor ogen hebt en je prestaties verbeteren.


Leren hoe je goede doelen stelt en hoe je beter kan presteren op concours? Volg onze online cursus wedstrijdspanning!


Vragen of interesse in 1-op-1 begeleiding op het gebied van mental coaching? Neem contact op met onze mental coach voor ruiters: veroniek@paardencursusonline.nl

Reactie plaatsen